jueves, 19 de agosto de 2021

Platja de ses Figueretes: Un luxe.

Eivissa, 21 d'agost 2021

PLATJA DE SES FIGUERETES: UN LUXE.

Com molt de valtros ja coneixeu (ens trobam allí molt sovint) quasi cada matí vaig a nedar a Ses Figueretes. Una platja molt propera a casa i que no ha d'envejar a cap de l'illa.

Aquest estiu per culpa de les restriccions produïdes pel maleït virus, l'ambient a la platja ha canviat completament. Aquest estiu anar a Ses Figueretes és un luxe. Mirau:

Un luxe anar a la platja i estirar-se a sobre d'una tovallola just a la vora de la mar sense estar rodejat de gandules o de llits balinesos, sense escoltar altra cosa que la remor de les ones o les rialles dels infants jugant a l'arena. Res de música "chumba-chumba" a tota pastilla o de repartidors de propaganda de discoteques.

Un luxe trobar-te molt sovint amb els veïns del barri. Abans ni els coneixia. Ni els saludava quan passava pel carrer. Ara tenim temps per xerrar tranquil·lament i compartir experiències.

Un luxe trobar-te amb els güelos que cuiden cada dia dels seus néts durant les vacances escolars perquè els pares i mares treballen.

Un luxe disfrutar de la netedat de l'aigua de la mar. Pots veure els peixos nadant al teu voltant. Trobar-te cada dia l'arena ben neta. Fins i tot les dutxes funcionen i per tornar a casa pots llevar-te l'arena del cos.

Un luxe aprofitar, després d'una jornada intensa de calor i de feina, per donar-se un bany abans de la posta de sol i berenar just a la vora de la mar de truites, empanades, coques i cerveses. No picam les mans per la posta de sol ni coses d'aquestes, però disfrutam de la família i amics. He recuperat una tradició de la infància: Anar a la platja al sol post i berenar allí mateix. Ara no hi ha aglomeracions que ho impedeixin. La família anglesa al·lucina amb els nostres costums. S'han acostumat ben ràpidament.

 

Un luxe els bars i restaurants del passeig que no els hi fa falta cap estrella Michelin per preparar una bona paella, un bon peix o una refrescant ensalada. A les cartes podeu trobar una frita de polp o una bona ensalada pagesa. Res de cebiche, de sushi o d'altres invents vinguts de fora . Quasi tots els cambrers t'atenen amb un somriure i a l'hora de pagar no et presenten un compte astronòmic. He tornat ha disfrutar del quiosc de platja de tota la vida. Simplement prenent la fresca, fent un refresc i mirant els colors de la mar.

No som l'únic disfrutant d'aquest lloc. Molt d´altres també ho fan. Estic disfrutant tant del lloc que aquest estiu encara no he anat al Port de Sant Miquel, a sa Cala de Sant Vicent o a Platges de Comte. Us ho podeu creure? 

Aquest estiu tots els veïns som l´ànima de la platja de ses Figueretes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario