viernes, 12 de agosto de 2022

Berenar a sa platja.

Eivissa, 13 d'agost de 2022

BERENAR A SA PLATJA.

Vaig estressat. Sa calor no m'ha ajuda a descansar. Sa remor s'ha fet present cada dia i a totes hores. Es carrers estan plens de brutícia i males olors. Mentrestant, ses autoritats de festa en festa i mirant cap a un altre lloc. Es negoci ha de continuar al preu que sigui.

Ara mateix Eivissa està plena de gent i de cotxes. Vagis on vagis has de fer cua i ses carreteres estan col·lapsades. La mar també tota plena de iots de luxe i llanxes fora borda. Sortir a navegar amb es teu llaüt és una temeritat. Ses platges plenes d'hamaques i "sombrilles". Trobar un lloc per posar sa tovallola és cada dia més complicat. Els taxis? No truqueu per demanar algun. No estan. No els espereu. El transport públic, tercermundista. S'hospital? Millor no us poseu malalts. Ses llistes d'espera són més llargues que un dia de fam.

Hem perdut sa nostra Eivissa més autèntica? Això ja no té remei?

No vull ser pessimista. Keep calm. Tranquil·litat! No hem de perdre s'esperança. Encara podem disfrutar d'algunes coses bones d'Eivissa. 

No hem de perdre cap de ses nostres bones costums. Amb s'arribada d'agost naltros celebram una berenada particular i familiar a sa platja de ses Figueretes. Els darrers anys no vam celebrar-la per culpa de sa pandèmia, però aquest any hem recuperat sa tradició.

Bàsicament ens ajuntem dues famílies. Gent de Vila, de Formentera, d'Andalusía, fins i tot gent vinguda d'Anglaterra. De sa Penya, des Vivé, de Sant Jordi. Cada any falta algun dels assistents habituals, però també cada any en venen de nous. Enguany han vingut nous convidats des de Sant Jordi de ses Salines. El motiu de sa trobada? Estar junts, nadar un ratet al sol post, berenar a sa platja i disfrutar de sa companya.

Tothom hi col·labora. Uns van portar beguda ben fresqueta, uns altres van portar fruits secs, olives i patates xips. Naltros van portar una selecció de ses millors coses del barri (mini croissants, cocarrois de verdura i un assortit de dolços de La Canela, també croquetes i flamenquines del Bar Cordoba). Els nous convidats portaren coques de verdures. El millor de tot, com sempre, son ses truites que porta na Dolores. Fetes amb els millors ingredients (ous pagesos, patates eivissenques i oli de Jaen). Les fa de dues formes, amb ceba i sense, així podem triar. Acompanyades una bona llesca de "pa candeal" estan boníssimes.

A mida que anam arribant a sa platja, cadascun estén sa tovallola i deixa es menjar a una gran tovalla central. S'espectacle està servit. Es turistes dels voltants no s'ho podien creure.

Aquí podeu veure algunes fotos:












És sa nostra berenada popular de cada estiu. Van passar alguns coneguts pel nostre costat. Ens van dir: Quina idea més bona que heu tingut. Naltros també vindrem un sol post.

No heu de deixar passar cap oportunitat de ajuntar-vos amb sa gent que estimau. Es lloc, es moment, es beure i es menjar són secundaris. El més important: disfrutar amb bona companya!


No hay comentarios:

Publicar un comentario