viernes, 8 de julio de 2022

Porridge.

Eivissa, 8 de juliol de 2022

PORRIDGE.

Moltes vegades menjam alguns plats que tenen sa facultat de transportar-nos a altres èpoques de sa nostra vida.

Després de tantes estades per UK, si em preguntau per algun menjar típic del lloc que m'agradi us he de dir que es porridge és un dels meus preferits.

 

Cada vegada que en menj no puc evitar que el meu cap em porti a sa meua infància.

De petit, a ca nostra, sa mama ens preparava farinetes per esmorzar o per berenar i els dies de festa arròs amb llet com a postre.

Ses farinetes eren fàcils de preparar i els ingredients tampoc eren difícils d'obtenir: llet (de cabra), canyella en rama, pel de llimó, sucre i sémola d'arròs. Abans de menjar-les hi posàvem per amunt un poc de canyella molta. Estaven delicioses.

Quan sa meua neta Indiana ve a ca nostra sempre n'hi feim. Li encanten.

S'arròs amb llet també és un menjar molt nostro. Tot i que no n'hauria de menjar (pels temes de mantenir sa línia a ratlla), habitualment ho cuino. A tots ens agrada molt. Durant s'estiu, ben fresquet, és deliciós. Llet, pells de llimó i de taronja, canyella en rama i sucre. Paciència i anar fent. S'elaboració demana temps i anar cuinant s'arròs a poc a poc. Abans de menjar, també m'agrada sa canyella molta per damunt.

Es porridge anglès és molt semblant a ses nostres farinetes. També recorda un poc a s'arròs amb llet. Els ingredients, flocs de civada ("avena"), aigua o llet. Podem prendre-ho tal qual o afegir-hi tots els ingredients que vulgueu. Combina a la perfecció amb fruites, llavors, etc. Per a endolcir-ho una bona opció és fer-ho amb un poc de mel.

És un menjar fàcil de preparar i de conservar. Ideal per mantenir a ratlla es colesterol, anar regularment a veure al senyor Roca o guardar sa línia.

Us vull comptar sa meua recepta d'estiu. Us animo a provar de fer-la. Estic segur que us sorprendrà i us agradarà.


Civada ("avena") remulla en nevera:

En una tassa heu de posar 40 g de flocs de civada ("avena") (unes quatre/cinc cullerades soperes) i un cent/cent cinquanta ml de llet (millor desnatada), (depèn de sa textura que us agradi). S'ha de deixar tota sa nit a sa nevera. No heu de fer res més.
A s'hora d'esmorzar o berenar podeu afegir-hi fruita (plàtans, "arandanos", freses, "frambuesas", etc) o llavors ("calabaza", gira-sol, "chía", etc).

 

A disfrutar!

No hay comentarios:

Publicar un comentario