sábado, 18 de diciembre de 2021

No estam tan malament.

Eivissa, 18 de desembre de 2021.

NO ESTAM TAN MALAMENT.

Recentment, hem estat passant uns dies a casa dels nostres fills Joan i Kat, a Leamingthon. Sa nostra neta està començant a caminar i no volíem perdre'ns aquest esdeveniment.

Aprofitarem per estar uns dies a Londres, disfrutarem de l'ambient nadalenc que es respira per tota sa capital i vam fer un poc de turisme passejant pels llocs més emblemàtics.

Per descomptat férem turisme gastronòmic. Això que diuen que a Londres es menja malament no acaba de ser cert. Amb una bona targeta de crèdit s'obrin moltes portes. Naltros anàrem a dos llocs que us recoman.

Els nostres fills havien reservat taula per sopar al:

RESTAURANT GALVIN LA CHAPELLE (UK). 

Un restaurant amb fama de bon servei i bona cuina. No quedarem defraudats. Un lloc especial, un servei molt personal i un menjar molt elaborat i d'excel·lent qualitat.


Quan vam entrar, vaig veure un moble ple de formatges espectaculars. Ho vaig tenir clar des del principi. Havia de provar-los.

Deixau-me parlar de formatges. No cal dir-ro: M'encanten! En plural. Perquè sa seua varietat és infinita, ja que poden elaborar-se amb diversos tipus de llet i ses diferents elaboracions i curacions a què es poden sotmetre ofereixen resultats diferents: de vaca, d'ovella, de cabra, cremosos, curats, frescos, durs, trufats, amb l'escorça florida, amb aromes forts, amb sabors subtils. Hi ha més de dues mil referències en tot el món. 

A UK els formatges estan molt arrelats i són de gran qualitat. No és estrany començar o acabar qualsevol dinar o sopar degustant uns bons formatges. Als restaurants normalment els trobareu a sa carta de postres: un moble amb una selecció de formatges de temporada.

Bé, us parlaré dels que demanarem per arredonir el sopar. Demanarem dos sortits de sis peces diferents cada un. Volíem descobrir totes ses textures i sabors. He de dir que un expert ens va ajudar a fer sa selecció. Aquest punt és important. També s'ha de controlar que els formatges arribin a sa taula amb sa temperatura i es tall exactes per poder disfrutar d'ells.

Vam maridar-los amb vi i champagne. Com ja sabeua, l'afinitat dels formatges i els vins es deu al fet que el formatge és un producte gras i el vi és una beguda amb acidesa, i és l'àcid del vi que actua com a desgreixador netejant sa boca i arrossegant sa untuositat que deixa es formatge.

Començarem amb els més suaus (tendres, cremosos) i acabarem amb els més potents (blaus, fumats) perquè aquest no tapin el gust d'aquells i així poder disfrutar plenament de cadascun durant sa degustació. Menjarem un petit tros d'àpid i grans de raïm verd per netejar es paladar cada cop que se'n tastava un, abans de passar-ne al següent per poder apreciar millor els matisos de cada peça que menjàvem.

Com us deia abans, una forma diferent d'acabar un sopar. Els formatges i el vi sicilià Donnafugata combinen fantàsticament, us ho puc assegurar.

Del preu que pagarem del sopar no diré gaires coses. Moltes vegades he anat a un bar de poble a fer un menú i m'han defraudat. Altres he anat a restaurants de certa nomenada i m'he sentit estafat. Aquesta vegada a Londres hem pagat uns cent euros per cap i els he pagat de gust. És curiós.

 

L'endemà teníem reserva feta a una pastisseria/saló de te:

LADURÉE.  A Covent Garden.

Vam anar-hi per disfrutat especialment d'un Christmas Afternoon Tea. Ja sabeu ... Canapès, sandvitxos, pastisseria selecta, scons, macarons i begudes calentes (cafès, té o xocolata).
Realment que vam menjar? Ses fotos parlen totes soles.




Disfrutarem de veritat! Simplement, dir-vos que després del menjar anàrem a caminar un bon rato i des d'allí a s'hotel a descansar. No vam sopar de res. Quin tip ens havíem fet!

Ja sabeu … Si alguna vegada anau a Londres, ja coneixeu dues parades obligades. Salut!


 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario