jueves, 12 de diciembre de 2024

Clàssics mallorquins.

Eivissa, 12 de desembre de 2024

CLÀSSICS MALLORQUINS. 

Aprofitant un control metge a l'Hospital de Son Espases, vaig aprofitar el temps lliure d'estada per Palma per visitar dos clàssics.

 


Ca’n Joan de s’Aigo.

Entrar a Ca'n Joan de s'Aigo i sentir-se en un ambient acollidor és immediat. S'oloreta de xocolata calenta, ensaïmades i pastes variades ajuden.

Vull contar-vos sa meua experiència a aquest lloc tan tradicional de Palma. Acompanyau-me a ses essències de la cultura mallorquina i després no digueu que sempre em queix de Mallorca i dels mallorquins.

Vaig començar amb un xocolate ben calent. Feia un dia ben fred i em venia de gust d’una forma irresistible. Imaginau: Una tassa calenteta, fumejant, amb un xocolate espès i cremós. Sa temptació de mullar-hi una ensaïmada era temptadora. Una beguda ideal per disfrutat d’un matí ben fresc.

He de xerrar de ses ensaïmades, no podia deixar de provar-les. Suaus, esponjoses .. Umm .. Cada mos és una delícia. Un símbol de Mallorca que mai defrauda.

Per acabar, vaig menjar-me una panada de carn, sobrassada i pèsols. La pasta era cruixent i el farciment una explosió de sabors.

Per jo, visitar Ca’n Joan de s’Aigo és una parada obligada durant ses visites a Palma capital. El lloc em porta a records de joventut i també és una manera de disfrutar dels veritables sabors del menjar mallorquí.

 

Celler sa Premsa.

A s’hora de dinar, res millor que anar a aquest restaurant d’autèntica cuina mallorquina, bon ambient, acollidor i que també em transporta a la meua joventut.  Mirau que a Palma en tenia de restaurants per triar, però per jo aquest és un dels meus preferits. Què voleu que hi faci.

Vaig compartir un menú amb na Linita. Començarem amb unes sopes mallorquines (verdures fresques, pa i un bon caldo). Com he dit abans, feia un dia fred i aquest plat, a part de nutritiu, és ben reconfortant. Un inici perfecte.

Continuarem amb un frit mallorquí. Una explosió de sabors. M’encanta sa combinació de carns, verdures, espècies i herbes locals.

Per acabar el dinar, les postres ideals és un púding d’ensaïmada. Un plaer disfrutar d’aquest dolç, suau, cremós, lleuger … Irresistible!  Acompanyat d’un cafè amb Fernet Branca, és el final perfecte d’un bon dinar.

 

Visitar Ca’n Joan de s’Aigo o el Celler sa Premsa és disfrutar d’un bon menjar, de submergir-se en la cultura de Mallorca, però abans de tot és tornar a uns anys de joventut i de festeig, 

Massa records i un cert desconcert a s'hora de passejar pels carrers i avingudes de Palma. La capital ha canviat molt i molts dels llocs que formaven part d'aquells anys, malauradament ja no existeixen.

Progrés, li diuen ... Per sort, encara queden alguns llocs, pocs, que resisteixen ara i sempre a ses modernitats.


No hay comentarios:

Publicar un comentario