domingo, 24 de noviembre de 2024

Cotswolds: Full afternoon tea.

 Eivissa, 24 de novembre 2024

COTSWOLDS: FULL AFTERNOON TEA.

Anar a Anglaterra per estar amb el meu fill i no anar pels Cotswolds és imperdonable. Passar un dia per qualsevol poble d’aquesta zona és realment encantador.

Imaginau uns pobles de cases de pedra i terrats de pissarra. Imaginau caminar pels seus carrers, sentir la remor de l’aigua dels rius que passen molt a prop i disfrutar dels colors verds dels camps. Per unes hores sirà com viure a un lloc de comte.

 

 

 

 

Quan ja estigueu cansats de passejar, sirà l’hora de disfrutar d’un ritual típicament britànic: Heu de provar el “Full afternoon tea”. Procurau anar a un bon lloc especialitzat. Molts intenten servir-ho segons la tradició, però també no tots ho fan correctament. Naltros vam anar al:

Hotel Lords of the Manor.

Cheltenham (Cotswolds)



Important un lloc on us rebi un cambrer ben vestit d'americana i corbata. Els anglesos són molt tradicionals, ja ho sabeu.

Heu d’escoltar-lo i deixar-vos assessorar per ell. Us ha d’explicar els tipus de xampany francès que tenen per començar, després ha d’explicar-vos els diferents tipus de sandvitxos que tenen, els diferents tipus d’escons que us serviran, la selecció de pastels que preparen i per descomptat us ha de recitar de memòria tots els tipus de te que us poden servir. I que us ho serveixin en vaixella de porcellana, please.

Us promet que aquest cerimonial val la pena. És un espectacle.

Normalment, el full afternoon tea el serveixen amb unes elegants bandejas. Mentre ho preparen tot, heu de prendre una copa de xampany francès. Ja que heu arribat fins allí, és un bon moment per brindar. Ben fresquet està deliciós. Us fotran un clau de ses copes, però què carai, un dia és un dia.

Llavors us serviran uns sandvitxos molt bons, tallats en petites porcions i amb farciments de cogombre i mantega, de salmó fumat, d'ou bullit o de qualsevol altre cosa. Cada mos és suau, lleuger, perfecte per fer arribar la gana. Heu de continuar amb els scons, normalment acabats d'enfornar i calents. S’han d’acompanyar d’una crema de llet i melmelada de fresa. Un plaer que es desfà dins la boca.

Si encara teniu lloc a la panxa, s’ha de continuar amb la part dolça de l’experiència. Normalment, us serviran una selecció de pastels i dolços: pastels de fruita, macarons o bescuits. Les porcions són petites però semblen una obra d’art i el seu sabor és exquisit.

Per descomptat, tot aquest cerimonial s'acompanya d’una bona tassa de te. Podeu elegir d’entre una varietat molt extensa: Earl Grey, Darjeeling, te verd, rooibos, negre o qualsevol altra que us agradi més.



Quan acabeu, us sentireu satisfets i contents d’haver experimentat aquesta experiència a un lloc tan polit. Estic segur que els Cotswolds us deixaran records meravellosos.

Per jo, un dia allí, és un tresor que m’emport sempre cap a casa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario