Eivissa, 29 de juliol de 2021
CLASSIC FULL AFTERNOON TEA & CHAMPAGNE.
Si algun dia anau de viatge per Anglaterra i voleu seguir alguna de ses seues tradicions heu de fer un "clàssic full afternoon tea". Vaja, un te a la tarda, una berenada a l'estil anglès. Un costum provinent de molt antic i que avui s'ha convertit en un dels rituals més representatius del país.
Anar a Anglaterra i no provar-ho és un pecat.
Diuen que ho va posar de moda la classe rica del país. Sopaven
tard i és clar a mitja tarda ja tenien gana. Per això es feien servir,
entre les tres i les cinc, te, pa amb crema i dolços.
La tradició ha
arribat fins avui i podem dir que és un capritx a l'abast de quasi
tothom.
Durant aquest darrer viatge a casa dels meus fills he tingut l'oportunitat de fer-ne uns quants a diferents llocs.
Uns dels més senzills vaig fer-lo a sa cafeteria del M&S (el Corte Inglés d'allí). Senzill, però autèntic i sense cap altra pretensió que berenar a gust. Per cert, la melmelada era de taronja amarga de Sevilla. Una delícia.
Un altre a una cafeteria molt autèntica i antiga, a un poblet també polit: Chipping Campdem, als Cotswold. No vam ser capaços de menjar-ho tot. Les racions eren contundents, amb grans quantitats i tal vegada no tan elaborades.
I el més espectacular de tots, també a un poblet als Cotswold: a Broadway. Vam anar a un hotel d'aquells antiquíssims. Champagne francès per anar fent boca, un assortit de sandwich (salmó, formatge, "jamón", ous amb "mostaza", "pepino", salsa chutney); scons, uns panets que s'unten, fets al mateix hotel, calentets, acompanyats de crema i melmelada de fresa artesana; i per acabar un assortiment de petits pastels dolços.
Tot aquest menjar, acompanyat de te, llet o xocolata calenta. Ah ... Ses teteres i tasses per servir el te, sempre de porcellana, of course.
El protocol diu que s'ha de prendre tranquil·lament i disfrutant dels diferents sabors de tot el menjar. Després de l'àpat, està clar que vàrem anar a caminar pel poble.
Com podeu veure a ses fotos, el presenten en "bandejas" de diversos pisos: un per els sandwiches freds; altre pis per els scons, la crema i la melmelada; i a s'últim, una selecció de dolços petits.
Més british, impossible. Ah .. I no apte per gent que fa règim!
Allá donde fueres haz lo que vieres.
ResponderEliminarBon profit!!!!
ResponderEliminar