Eivissa, 30 de març de 2025.
VISITA AL BRONX DE NOVA YORK.
El Bronx, un dels cinc districtes de Nova York, va ser durant molt de temps un dels barris més perillosos del món. Sa propaganda ens diu que avui en dia, el barri ha experimentat una notable transformació. Tot i que encara té la seua essència dura i real, ha millorat notablement en seguretat i s'ha convertit en un lloc atractiu per visitar, amb una gran varietat de llocs d'interès. Propaganda publicitària per a atreure als turistes.
Sa pregunta és: ¿és perillós caminar pel Bronx? Fer-ho per certs llocs com a turista no és del tot recomanable. Jo vaig optar per fer una visita guiada amb un Tour organitzat i amb guia de parla hispana, cosa que em va permetre sentir-me més còmode. El trajecte el vaig fer en un mini bus i la veritat és que no vaig caminar gaire. Vaig baixar només per veure certs llocs d’interès i vam marxar ràpidament d’allí.
On vaig parar?
El Yankee Stadium.
Una parada obligada per als amants de l’esport. El guia tenia molt d'interès a explicar-nos la història d'aquest icònic estadi i del famós equip de beisbol, els New York Yankees. Va intentar fer-nos entendre les regles del joc amb una simulació on tots nosaltres jugàvem un partit en el camp. He de reconèixer que, dos minuts després, ja m’havia perdut entre les tècniques i les normes del beisbol. Així i tot, va ser interessant veure un lloc tan emblemàtic del beisbol americà.
Grafiti "I Love The Bronx".
El barri està ple de grafits, una forma d'expressió artística (?) que reflecteix les preocupacions socials i culturals de la comunitat. Molts fan referència a temes de justícia social, identitat cultural i desigualtats econòmiques. Aquest grafiti en particular és un símbol d'amor i orgull pel barri, amb una gran quantitat de turistes que s'hi aturen per fer-se fotos.
Sa pregunta de sempre: Grafits, art o vandelisme? Jo em decant pel segon.
Mural de Big Pun.
Un dels murals més coneguts al Bronx és el que homenatja a Big Pun (Christopher Lee Rios), un dels primers cantants de rap llatins a fer-se un nom als Estats Units. El mural és un punt de referència per als amants de la música i de la cultura hip-hop, i els Tours turístics sovint s'hi aturen. És un recordatori de l'impacte que la música i l’art urbà han tingut en aquest barri.
Uniesfera de Queens.
La Uniesfera és una gran estructura esfèrica que representa el planeta Terra. Va ser construïda per l'Exposició Universal de 1964-65 i simbolitza l'esperança de la humanitat d’unir-se més enllà de les fronteres. La idea de la visita era veure com l’estructura del món flotava en l'espai (simulat per un grup de fonts d’aigua). Malauradament, ses fonts estaven en obres de manteniment, així que la imatge que ens volien transmetre no va ser tan impactant com esperàvem. Però la vista de l'esfera és, sens dubte, un element arquitectònic interessant.
Arthur Ashe Stadium.
Per als amants del tenis, aquest estadi a Flushing Meadows-Corona Park és un dels més grans del món. És famós per acollir l’US Open, un dels quatre grans tornejos de tenis. Recordarem especialment els triomfs de Rafa Nadal, que sempre ha deixat la seua empremta en aquest estadi. Un lloc espectacular per als amants d’aquest esport.
Finalment, vam deixar el Bronx ràpidament. Ens esperava Brooklyn, amb els seus barris més nets i una altra essència una mica més tranquil·la.
No hay comentarios:
Publicar un comentario